БЛОГ

ВАЖНОСТА НА ТРЕНАЖНИОТ ПРОЦЕС ЗА РАЗВОЈОТ НА ДЕЦАТА

Тренингот е сложен и систематски процес кој е составен дел во едукацијата од областа на секој вид танц. Тренерот е должен да го спроведе тренингот со добро познавање на методите, задачите, постапките и целите на тренажниот процес. Принципот на работа...

Повеќе

ВЛИЈАНИЕТО НА ЛИМОНОТ И ВОДАТА НАУТРО

Пиењето на лимон и вода се смета за спој на две важни состојки кои помагаат за варење на храната и за здравата кожа. „Ако погледнете во која било диета ќе забележите дека пиењето вода се наоѓа најгоре на листата“- вели...

Повеќе

ШТО МУ ПРАВИ НЕДОСТАТОКОТ НА ВИТАМИН Д НА ВАШИОТ ОРГАНИЗАМ?

Витаминот Д заради своето значење е ставен на списокот на есенцијални лекови на Светската здравствена организација. Овој витамин е суплемент кој не можеме да го најдеме во повеќето намирници, а исклучок се рибите и производите кои вештачки се обогатени со...

Повеќе

Здруженијата на дијабетичари ја поздравуваат одлуката за уништување на сомнителниот инсулин

Сојузот на Здруженија на дијабетичари на Македонија (СЗДМ) ја поздравува одлуката на Владата на Република Северна Македонија и на Министерството за здравство, за уништување на заостанатите количини на инсулини кои се чувале во Бирото за стокови резерви, а биле набавувани...

Повеќе

Зошто забораваме на нештата штом влеземе во собата?

Понекогаш во даден момент се случува целосно да заборавиме на некои мали нешта. Ја отвораме вратата и влегуваме во кујна за да земеме лажица и одеднаш се прашуваме што правиме и зошто сме дошле таму. Оваа појава е позната како...

Повеќе

Евтино наспроти скапо

Нашите велат: сиромавиот плаќа двапати! Симболиката на тоа е дека понекогаш толку гледаме на цената, и гледаме да купиме што е можно поевтино, така што на крај испаѓа дека ќе треба да платиме двојно, мислејќи дека сме го купиле „евтино”....

Повеќе